Reserveren
Adelheidstraat 53, 2595 EB Den Haag ma-vr: 10:00 - 20:00<br/>za: 16:00 - 20:00<br/> zo: gesloten 070-385 63 58

OverOns


Almeer dan 40 jaar de authentieke Indonesische eetsensatie.

Al sinds de jaren ’60 van de twintigste eeuw zijn Indonesische gerechten niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Dankzij de sterke banden tussen Nederland en Indonesië hebben de culinaire gerechten van de Gordel van Smaragd de Nederlandse huishoudens bereikt. Den Haag heeft een speciale band met Indonesië. Het is dan ook niet gek dat er in de stad ontelbaar veel toko’s, eethuisjes en restaurants te vinden zijn. Bovendien vinden de meeste Indisch-georiënteerde evenementen in de hofstad plaats. Restaurant Sarinandé bestaat al meer dan 40 jaar. Het is een unieke mijlpaal die behaald is zonder ooit de traditionele bereidingswijze los te laten.

Smaakvolle gerechten

Op de uitgebreide menukaart staan gerechten die vertrouwd zijn, zoals de babi kecap en gado-gado.
 Tegenwoordig biedt de keuken veel mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk een geheel eigen menu 
samen te stellen. Het blijft namelijk lastig kiezen met heerlijke gerechten als de soto ayam, de nasi 
udang petéh, de saté babi lontong en de vele snacks en rijsttafels. De unieke plek in Bezuidenhout
 trekt al decennialang bezoekers uit de wijde omtrek. De midden-Javaanse keuken en de zeer
 sympathieke service leveren een authentieke eetsensatie op voor elke gast.

Imposante geschiedenis

In 1977 begon de familie Sih een eethuis met een toko, dat al snel bekendheid kreeg in de stad. De 
familie, afkomstig uit midden-Java, startte met Sarinandé – een Indonesische meisjesnaam – met 
gerechten die typisch zijn voor hun streek. De keuken is mild, zeer rijk van smaak en perfect
 afgestemd op de gevarieerde smaak van de Hagenaars. De oeroude recepten zijn van generatie op 
generatie overgedragen en worden tot op de dag van vandaag op de traditionele manier 
klaargemaakt. Vanaf de jaren ’80 was restaurant Sarinandé al befaamd in de wijde omtrek vanwege
 haar Indonesische specialiteiten, die ook voor vegetariërs zeer geschikt waren. Mensen die 
werkzaam zijn op de ministeries, maar ook studenten van scholen in de omgeving weten het 
aangename restaurant te vinden. Sarinandé bouwde het restaurant uit, maar ook haar diensten. 
Tegenwoordig levert Sarinandé voor catering gigant Albron en Sodexo aan enkele ministeries, zoals
 buitenlandse zaken en economische zaken. Maar de passie is zo groot dat Sarinandé met haar SateBar on Tour aanwezig is op
 grootschalige evenementen, zoals het Kwaku-festival, de Rai huishoudbeurs, de Tong Tong-fair en vele
 andere culturele vieringen. Op de Tong Tong-fair is SateBar on Tour een bekend
 gezicht. Al meer dan 25 jaar lopen vele bezoekers bij de opening van het festival linea recta naar de stand van
 de jubilaris, om te ontbijten met smaakvolle saté’s in huisgemaakte pindasaus. Bij veel bezoekers gaat de duim
 omhoog bij het proeven van de lekkernijen.

Vakbekwaam en hart voor eten

De pure midden-Javaanse keuken, bemand met zeer bekwame koks, bestaat uit gerechten die vanaf 
de basis op authentieke wijze worden bereid. Hierbij wordt het gerecht vanaf de basis opgebouwd.
 Het is arbeidsintensief om noten te vermalen tot huisgemaakte pindasaus, maar deze inzet is dan weer 
te proeven in het eindresultaat. De menukaart levert veel keuzemogelijkheden uit de rijke keuken.
 Complete rijsttafels, smaakvolle snacks, vleesgerechten, krokante tahu en
 gesmoorde groenten; klassieke gerechten worden afgewisseld met originele toevoegingen. Ook is
 het mogelijk een eigen menu samen te stellen. De passie voor eten is terug te proeven in de 
geserveerde, heerlijke gerechten.

Feest

2017 kenmerkt zich als feestjaar. Van 1977 tot 2017 is het Indonesisch restaurant met authentieke
 gerechten een heus begrip geworden in de stad. Dagelijks is het restaurant bevolkt met allerlei
 soorten mensen; studenten, ambtenaren, kunstenaars en wijkbewoners. Indonesisch eten in Den 
haag is een belevenis bij restaurant Sarinandé. De geurige kruiden vullen de ruimte en doen de
 gasten watertanden. Zelfs de mensen die op het terras aan de achterzijde zitten. Hier is de levenswijze van de Indonesiër voelbaar: dat eten de meest prominente plek in het dagelijks leven
 inneemt. Het brengt mensen samen en voedt ze. Ervaar ook de passie voor het Indonesisch eten bij 
dit sfeervolle en kwalitatieve restaurant. We ontvangen u graag!

Tafelreserveren