Al 40 jaar de authentieke Indonesische eetsensatie.

Al sinds de jaren '60 van de twintigste eeuw zijn Indonesische gerechten niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Dankzij de sterke banden tussen Nederland en Indonesië hebben de culinaire gerechten van de Gordel van Smaragd de Nederlandse huishoudens bereikt. Den Haag heeft een speciale band met Indonesië. Het is dan ook niet gek dat er in de stad ontelbaar veel toko's, eethuisjes en restaurants te vinden zijn. Bovendien vinden de meeste Indisch-georiënteerde evenementen in de hofstad plaats. Restaurant Sarinandé bestaat 40 jaar. Het is een unieke mijlpaal die behaald is zonder ooit de traditionele bereidingswijze los te laten.

Smaakvolle gerechten

Op de uitgebreide manukaart staan gerechten die vertrouwd zijn, zoals de babi kecap en gado-gado. Tegenwoordig biedt de keuken veel mogelijkheden. Het is zelfs mogelijk een geheel eigen menu samen te stellen. Het blijft namelijk lastig kiezen met heerlijke gerechten als de soto ayam, de nasi undang petéh, de saté babi lontong en de vele snacks en rijsttafels. De unieke plek in Bezuidenhout trekt al decennialang bezoekers uit de wijde omtrek. De midden-Javaanse keuken en de zeer sympathieke service leveren een authentieke eetsensatie op voor elke gast.

Imposante geschiedenis

In 1977 begon de familie Sih een eethuis met een toko, dat al snel bekendheid kreeg in de stad. De familie, afkomstig uit midden-Java, startte met Sarinandé – een Indonesische meisjesnaam – met gerechten die typisch zijn voor hun streek. De keuken is mild, zeer rijk van smaak en perfect afgestemd op de gevarieerde smaak van de Hagenaars. De oeroude recepten zijn van generatie op generatie overgedragen en worden tot op de dag van vandaag op de traditionele manier klaargemaakt. Vanaf de jaren '80 was restaurant Sarinandé al befaamd in de wijde omtrek vanwege haar Indonesische specialiteiten, die ook voor vegetariërs zeer geschikt waren. Mensen die werkzaam zijn op de ministeries, maar ook studenten van scholen in de omgeving weten het aangename restaurant te vinden. Sarinandé bouwde het restaurant uit, maar ook haar diensten. Tegenwoordig levert Sarinandé voor cateringgigant Albron catering aan enkele ministeries, zoals buitenlandse zaken en economische zaken. Maar de passie is zo groot, dat Sarinandé aanwezig is op grootschalige evenementen, zoals het Kwaku-festival, de huishoudbeurs, de Tong Tong-fair en vele andere culturele vieringen. Op de Tong Tong-fair is de Indonesische culinaire specialist een bekend gezicht. Al 25 jaar lopen vele bezoekers bij de opening van het festival linea recta naar de stand van de jubilaris, om te ontbijten met weergaloos smaakvolle saté's. Bij veel bezoekers gaat de duim omhoog bij het proeven van de lekkernijen.

Vakbekwaam en hart voor eten

De pure midden-Javaanse keuken, bemand met zeer bekwame koks, bestaat uit gerechten die vanaf de basis op authentieke wijze worden bereid. Hierbij wordt het gerecht vanaf de basis opgebouwd. Het is arbeidsintensief om noten te vermalen om er saus van te maken, maar deze inzet is dan weer te proeven in het eindresultaat. De menukaart levert veel keuzemogelijkheden uit de rijke keuken. Pittige vissoepen, complete rijsttafels, smaakvolle snacks, vleesgerechten, krokante tahu en gesmoorde groenten; klassieke gerechten worden afgewisselt met originele toevoegingen. Ook is het mogelijk een eigen menu samen te stellen. De passie voor eten is terug te proeven in de geserveerde, heerlijke gerechten.

Feest

2017 kenmerkt zich als feestjaar. Van 1977 tot 2017 is het Indonesisch restaurant met authentieke gerechten een heus begrip geworden in de stad. Dagelijks is het restaurant bevolkt met allerlei soorten mensen; studenten, ambtenaren, kunstenaars en wijkbewoners. Indonesisch eten in Den haag is een belevenis bij restaurant Sarinandé. De geurige kruiden vullen de ruimte en doen de gasten watertanden. Zelfs de mensen die op het terras aan de achterzijde zitten. Hier is het levenswijze van de Indonesiër voelbaar: dat eten de meest prominente plek in het dagelijks leven inneemt. Het brengt mensen samen en voedt ze. Ervaar ook de passie voor het Indonesisch eten bij dit sfeervolle en kwalitatieve restaurant. We ontvangen u graag!