Restaurant

292842_206129842777113_206119539444810_571951_7941032_n

In een sfeervolle, ongedwongen omgeving serveren we verrukkelijke kers-verse Indonesische gerechten.

Het restaurant heeft ongeveer plaats voor 70 personen en er is ook een gezellig terras, dat open is in de zomer.

De rijsttafel

De geschiedenis van de Rijsttafel. Deze keur aan gerechten met hoogwaardige ingrediënten werd ook geserveerd voor het Koninklijk Huis wanneer er hoge functionarissen van de Nederlandse regering op bezoek kwamen. Dit werd dan uitgeserveerd door zeer mooie en elegante dames gekleed in de bekende Sarong Kabaja (wikkelrok en sjerp). Nadat Nederlandse functionarissen dit hadden meegemaakt ontstond de naam de Rijsttafel.

De kolonialisten gingen hiermee ook aan de slag. Wanneer zij bezoekers ontvingen lieten ze hun “kokkies” alles koken wat zij maar kenden. Onderling werd natuurlijk getracht met deze culinaire “stalenkaart” de loef af te steken, wat ervoor gezorgd heeft dat de Indonesische Rijsttafel, zoals wij die nu kennen van een bijzonder hoge kwaliteit is.